Stage, Supervisie en Workshops

Shiatsu Workshop; kennis maken met shiatsu

Shiatsu kenmerkt zich door het geven van druk op het lichaam. De technieken zijn eenvoudig maar hebben een zeer heilzame werking op lichaam en geest vooral ook omdat ze vol aandacht en vanuit ontspanning worden gegeven.

Deze dag kun je leren hoe je de ander zo’n massage kunt geven en wil ik je laten ervaren wat het met je kan doen als ontvanger én als gever.

We werken bij voorkeur op de grond omdat je dan wat beter vanuit je gevoel de juiste druk kunt geven omdat je eigen zwaartepunt wat lager bij de aarde ligt. We masseren over een dunne laag kleding heen.

Aantal deelnemers is maximaal 6 personen.

Iedereen kan meedoen, met of zonder massage ervaring!

Shiatsu Workshop; Hara

De buik (de Hara) is wellicht het meest kwetsbare deel van ons lichaam. Het is tegelijkertijd een krachtig centrum van energie.

Het is verbonden met je diepste ik, emotie en seksualiteit. Spanningen in het heden maar ook uit het verleden kunnen in de buik zijn opgeslagen en spanningen en blokkades geven. Het geven van een massage vraagt van de gever dan ook veel: een duidelijke intentie, ontspanning, sensitiviteit en integriteit.

Wil je meer vertrouwd raken met dit kwetsbare gebied? Ben je benieuwd wat er zich afspeelt in jouw eigen buik? Wil je leren hoe je deze kan masseren (gebaseerd op shiatsu) met als doel ontspanning, ruimte, doorstroming en mogelijk vermindering van klachten?

Aantal deelnemers is maximaal 6 personen.

Stage en Supervisie

Ik bied je de mogelijkheid om jouw praktische shiatsu vaardigheden verder te ontwikkelen op het gebied van:

  • Aandachtige aanraking vanuit de Hara
  • Vanuit rust voelend en luisterend werken
  • Onderzoekend werken samen met je client
  • Goede zorg voor je eigen houding en lijf
  • Shiatsu technieken

Er zijn 2 opties.

Stage

Voor de stage kom je samen met een medestudent.

Jullie ontvangen beiden een behandeling van mij. Tijdens de behandeling van de een, observeert de ander. Daarna de wissel. Na een korte pauze gaan we de behandelingen nabespreken.

De kosten voor deze stage van totaal 3 uur is gelijk aan het tarief van een behandeling, dus 80 euro per persoon.

Je kunt een factuur ontvangen die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Mogelijk kun je een deel vergoed krijgen.

Individuele supervisie

Je brengt zelf een client mee. Samen geven we een behandeling met een korte voor,- en nabespreking. Kosten: 80 euro voor 1,5 uur.

Wil je deelnemen met een van onze workshops? Neem dan contact op.