Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massage vorm met als theoretische achtergrond de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In de Chinese Geneeskunde draait alles om Qi (chi), de levensenergie welke door het gehele lichaam stroomt door de zogenaamde meridianen. Deze stroom van energie kan uit balans of geblokkeerd raken door bijvoorbeeld stress, ziekten, een ongeval, heftige emoties, voeding of weersinvloeden.

Klachten ontstaan wanneer je lichaam de disbalans niet zelf meer kan corrigeren indien deze te groot of complex is of indien de situatie al lange tijd heeft aangehouden.

Bij shiatsu wordt met de duim, vingers, of met de gehele hand druk gegeven op de meridianen en de hierop liggende acupunctuur punten. Deze druk varieert van zeer licht tot diep en stevig, en is van korte duur of langdurig.

Naast het uitoefenen van druk houdt shiatsu ook in: Het bewegen in gewrichten en het strekken van lichaamsdelen en spieren. Dit om de energie te bewegen en blokkades op te heffen.

Middels shiatsu wordt het lichaam ondersteund om meer in balans te komen waardoor klachten kunnen verdwijnen.

Shiatsu behandeling

Een eerste behandeling neemt ongeveer 5 kwartier in beslag. Een volgend consult duurt ongeveer een uur.

Tarief per consult: €80

Lid van de Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT). Shiatsu behandelingen door een bij het LVNT aangesloten therapeut worden door veel ziektekostenverzekeraars vergoed indien je aanvullend verzekerd bent. Kijk op de LVNT-site voor meer informatie.