Workshop;

Aandachtige Aanraking

“Front door touch“

De “front door touch “ komt uit Movement Shiatsu van Bill Palmer. 

Wij, Tanja en Lilian, volgen zijn lessen al vele jaren. Een belangrijke uitgangspunt is dat de gever en de ontvanger gelijkwaardig zijn. De ontvanger is actief en de relatie is interactief. 

 

Bill: my central belief is that we, as individuals, are not wise enough to know what is best for another person. 

Therefore, I don’t try to understand what to do by diagnosis and theory. Instead, I focus on helping people to feel into themselves through their body sensations, and trust their natural life process to do the therapeutic work. 

My work is now more like education than therapy. (www.seed.org) 

Tanja over Movement Shiatsu: 

  • Het is een fijne en veilige manier om mijn eigen patronen te zien. Bijvoorbeeld na een inspanning zou ontspanning kunnen volgen, maar dat doe ik niet. Vervolgens herken ik dat ook in mijn dagelijkse leven. 
  • Movement Shiatsu geeft me gereedschappen hoe ik daar fysiek mee aan de slag kan, bijvoorbeeld door een ademprocedure. 
  • Movement Shiatsu is gewoon heerlijk om te doen en te ontvangen, ik voel me echt samen, een team. 

Tanja is docent bij Hands on Tao voor de intervisielessen, die ze baseert op de Movement Shiatsu van Bill Palmer. Ze doet veel aan zelfreflectie met Avatar, en steeds meer met Movement Shiatsu. Ze volgt de Teacher Training van Bill en Terésa sinds 2020.  

Lilian over Movement shiatsu:

Voor Lilian zijn de lessen van Bill Palmer een aanvulling op haar therapeutische vaardigheden als wel een herinnering en bevestiging van haar visie hoe hands-on mensen te begeleiden. 

Het onderzoeken en experimenteren samen met de klant ervaart ze als een mooie uitdaging dat een beroep doet op haar creativiteit. 

Lilian is een lichaamsgerichte therapeut. De kwaliteit van aanraking en lichaamsbewustzijn staan centraal. Ze is haar werkzame leven begonnen als (revalidatie)fysiotherapeut en heeft sinds 2006 haar eigen praktijk voor shiatsu en do-in. Tevens is ze een CRKBO geregistreerd docent. In haar lessen staan creativiteit, speelsheid en plezier voorop. Haar passies zijn dansen en masseren. 

Ben je nieuwsgierig, doe je mee? Welkom! Shiatsu ervaring is niet nodig. 

Opgeven of meer informatie door contact op te nemen.